ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 08-08-2017

Keep your eyes open!

ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 08-08-2017

Oι «Επτά επί Θήβας», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), ξεκίνησαν το θεατρικό ταξίδι τους το 2016, κάνοντας ένα πετυχημένο κύκλο παραστάσεων σε Ελλάδα και την Κύπρο. Οι παραστάσεις συνεχίστηκαν και το 2017. Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Άνδρου, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε η παράσταση στην Άνδρο σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο.

Η ιστορία της τραγωδίας είναι βασισμένη στο μύθο των γιων του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, Ετεοκλή και Πολυνείκη. Σύμφωνα με αυτόν, τα δύο αδέλφια συμφώνησαν αρχικά να κυβερνούν εναλλάξ τη Θήβα, ωστόσο, μετά από την άρνηση του Ετεοκλή να παραδώσει το θρόνο στον Πολυνείκη, ο τελευταίος οργάνωσε με έξι ακόμα βασιλείς εκστρατεία εναντίον του Ετεοκλή και της πόλης της Θήβας. Η πολεμική αυτή σύγκρουση αναφέρεται με τον όρο Επτά επί Θήβας και κατέληξε με νίκη των Θηβαίων, αλλά και τον θάνατο των δύο διεκδικητών του θρόνου.

Στην τραγωδία αυτή του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις και μεταφράζει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, o Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.

φωτογραφίες: Αντωνέλλος Δημήτρης

Δημήτρης Αντωνέλλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X
×